USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92
Світ вражає: Виявлена екзопланета, на якій рік триває 18 годин
Астрономи з Уорікського університету у Великобританії виявили екзопланету розміром з Юпітер, яка обертається навколо зірки всього за 18 годин.

Газовий гігант має назву NGTS-10b і знаходиться в 1060 світлових роках від Землі.

Про це повідомляє ITsider.

Дана екзопланета має склад і розміри аналогічні Юпітеру, але один рік для неї триває всього 18 годин. У прес-релізі університету відзначається, що у цього небесного тіла найкоротший орбітальний період серед планет подібного типу.

Через те, що NGTS-10b знаходиться дуже близько до материнської зірки, він нагрівається до тисячі градусів за Цельсієм, тому ризикує скоро бути знищеним.

За підразунками дослідників, NGTS-10b пройде межу Роша – радіуса орбіти, нижче якої гравітація зірки здатна розірвати планету на частини – в середньому через 38 мільйонів років. Хоча вчені виокремлюють і плюси: на планеті можуть йти «дощі» з дорогоцінних каменів на кшталт рубінів і сапфірів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus