USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вулкан спричинив поразку Наполеона у війні
Британські історики встановили, що французький імператор Наполеон Бонапарт програв битву при Ватерлоо 1815-го через виверження вулкана.

Фахівці дійшли висновку, що армію Наполеона в битві з об'єднаними силами Великобританії, Голландії та Пруссії згубило виверження вулкана Тамбора на індонезійському острові Сумбава, передає Gazeta.ua з посиланням на портал Phys.org.

Битва при Ватерлоо відбулася 18 червня, виверження вулкана сталося 2 місяцями раніше. Історики кажуть, що після катаклізму попіл накрив майже весь басейн Яванского та Флореського морів, дійшовши до островів Ява, Калімантан і Сулавесі.

Викид попелу призвів до утворення грозових хмар і спричинив зливи по всій планеті.

Наполеон перемагав у більшості боїв завдяки артилерії. Через зливу було втрачено маневреність у бою, його гармати грузли в багнюці. Негода стала одним із головних чинників, що призвели Наполеона до поразки при Ватерлоо.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus