USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Встановили, звідки пішло різноманіття порід собак
Собака походить від вовка, а вже потім людина підключила селекцію - так, приблизно, думають більшість людей про те, звідки пішла різноманітність наших чотирилапих друзів. Як виявилося, собаки вже 11 тисяч років тому мали п'ятьох різних предків, пише Кореспондент з посиланням на Daily Mail.

Дослідники, вивчивши геноми 27 стародавніх собак, виявили, що стародавні пси вже тоді мали як мінімум п'ять різних предків. А зараз сучасні собаки у всьому світі у собі мають суміш генів цих древніх тварин.

Наприклад, австралійський дінго є близьким нащадком новогвінейської співаючої собаки. Тим часом чихуахуа й ірландський тер'єр мають традиційне європейське походження.
"Деякі відмінності, які ви спостерігаєте між собаками, виникли ще в Льодовиковий період. До кінця цього часового відрізку собаки, які ведуть своє походження від вовків, уже були широко поширені в Північній півкулі", - повідомив Понтус Скоґлунд, співавтор дослідження, яке проходило в Інституті Френсіса Кріка.

Більшість стародавніх собак розмножувалися з Близького Сходу і з Сибіру. Але в Бронзовому столітті генетична картина зазнала радикальних змін. У Європі вимерли два види собак, і їх замінила нова порода, яка є й зараз і визнається як європейська порода.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus