USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Встановили особу «мумії, що кричить»
Вчені встановили, що «мумія, що кричить» належить єгипетському принцу Пентеверому.

Це з'ясували завдяки ДНК-тесту. Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Independent.

Принц готував убивство свого батька-фараона Рамзеса III. Сліди на шиї мумії підтверджують, що його засудили до повішення за змову.

Мумію виявили французькі археологи в 1886 році в околицях Луксора в меморіальному комплексі Дейр-ель-Бахрі.

Останки практично не муміфіковані, хоча вони поховані поруч з муміями королівської сім'ї. Труп просто висушили і обгорнули овчиною. Цей матеріал вважали нечистим, мерців завжди огортали тонким полотном.

«У свідомості древнього єгиптянина, овчиною треба було покрити людини, якщо вона не була чистою, якщо вона робила щось погане в своєму житті. Ми ніколи не бачили таку мумію. Це ненормально, і це говорить нам, що щось трапилося», - повідомив один з учасників дослідження, доктор Захі Хавасс.

Пентевера хоча і поховали в королівській усипальниці, але за участь в змові проти батька не віддали почестей і позбавили традиційного ритуалу поховання. Смерть принца відноситься до 1153 року до нашої ери.

Британські вчені разом з єгиптологом Айданом Додсоном відтворили реальний вигляд цариці Нефертіті. Ученим дозволили зняти захисний скляний корпус, в якому зберігається мумія, і оглянути її більш ретельно. Вони склали цифрову карту цариці, використовуючи тривимірне сканування.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus