USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Всю небезпеку – «у рюкзак»: створили систему для навчання у віртуальній реальності
HP створила VR-систему для навчання людей у віртуальній реальності, яку можна носити.

Доповнена та віртуальна реальності дедалі надійніше закріплюється в реальності звичайній.

У тому сенсі, що існує все більше й більше нових пристроїв, призначених для занурення людей у ​​цифровий світ. Це, звичайно, не Tron з його цифровою досконалістю (ну, майже), але десь поруч.

Компанія HP досить довго працює над вдосконаленням VR- технологій, а нещодавно показала свою нову розробку - рюкзак віртуальної реальності HP Z VR. Загалом, це потужний комп'ютер, здатний працювати автономно, так що людина, тримаючи систему за спиною, може рухатися відносно вільно, опинившись у віртуальному середовищі. Навіщо це потрібно?

За словами розробників, HP Z VR - це просто ідеальна система для навчання людей. Перш за все, мова йде про військових. Але з «рюкзаком віртуальної реальності» можуть працювати лікарі, працівники технічного супроводу різних компаній, працівники промислових підприємств, водії, космонавти та представники інших спеціальностей. Деякі операції, що виконуються професіоналами, і які потребують підготовки початківців, є дуже складними. Як результат, ціна помилки занадто велика, тому тренування людей у ​​віртуальній реальності в таких ситуаціях є ідеальним рішенням. Серед таких операцій - хірургія, деякі промислові процеси, вивчення вибухових пристроїв, стикування космічних апаратів та багато іншого.



HP - перша компанія, яка позиціонує свою систему VR як комерційну, професійну, а не ігрову. Здебільшого, VR тепер використовується для ігор, хоча існує багато винятків. До речі, рюкзак ідеально захищений від пилу, води та фізичних впливів. Отож, солдат може не боятися впасти у воду з рюкзаком HP Z VR за спиною.

Характеристики пристрою

ОС: Windows 10 Pro 64;

Процесор і графіка:

Intel Core i7-7820HQ: 4C/8T, 2.9GHz, vPro

Intel HD Graphics 630;

Чіпсет: Intel QM175;

ОЗУ: 2 SODIMM / вплоть до 32 GB DDR4-2400 non-ECC;

Дискретноевідео: NVIDIA Quadro P5200 16 GB для виводу зображення на зовнішні монітори;

Аудіо:

RealTek ALC3866-CG;

Мережа: Realtek RTL8153B Gigabit Port + Intel AC 8265 802.11a/b/g/n/ac (2x2);

Слоти розширення: 1 M.2 PCIe 3.0 x1 (только WLAN/BT);

Порти: 1 x VR Power Port, 2 x USB 3.0 (5 Gbps)

1 x HDMI 2.0, 1 x mDP 1.3, 1 x TB3 Type-C, 1 x audio jack, 2 x USB 3.0 (5 Gbps), питание;

Живленняя: 330W;

Розміри і вага: 33.3 x 23.6 x 6.09 см, 4.65 кг.

Звичайно, таке чудо техніки не може коштувати дешево. Так і є, ціна системи складає $ 3299, купити можна буде вже у вересні.

Треба думати, ці VR-рюкзаки відразу навряд чи хто буде купувати, спочатку потенційні клієнти захочуть їх випробувати в роботі. І тут немає жодних проблем, компанія HP пропонує зробити це в своїх «центрах занурення», де будуть виставлені різні моделі VR систем.

Ще одна цікава новина стосується співпраці з компанією HTC. Партнери розробили комерційну версію HTC Vive, яка по «залізу» нічим не відрізняється від звичайної, споживчої версії. Але зате софт інший, додатки для відеоокулярів «заточені» під комерційне використання. При покупці дається ліцензія на 1 рік.

Ну і останнє - НР випустила спеціалізований VR додаток, яке отримало назву HP Mars Home Planet. Це безкоштовна розрахована на багато користувачів програмна платформа, яка дозволяє створювати проекти колонії на Марсі. Максимальна місткість такої колонії – понад 1 млн осіб. У програмі використані фотографії НАСА, таким чином користувачі побачать деякі регіони Червоної планети точнісінько такими, якими вони є в реальності.



Варто відзначити, що НР зовсім не перша компанія, яка пропонує клієнтам переносні системи для VR.
У минулому свій «неоплачений комп'ютер» показували в MSI. Цей потужний ПК отримав назву VR Backpack. Усередині нього - графічний адаптер GeForce GTX980, продуктивний мобільний процесор Intel Core i7 (6-го покоління) і материнська плата Z170. Вага системи в повній комплектації складає 5 кілограмів. Є аналогічні проекти і в інших технокомпанія. Правда, поки лише HP вирішила позиціонувати свій VR-рюкзак як комерційний девайс, а не суто розважальний пристрій.

Джерело: geektimes
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus