USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Всі сучасні люди, зокрема жителі Африки, мають ДНК неандертальців – дослідження
Всі люди, ймовірно, мають гени неандертальців, зокрема жителі Африки, які, як вважалося раніше, не були пов’язані з нашими давніми предками.

Про це свідчать результати дослідження американських вчених, опублікованого в журналі Cell, повідомляє ТСН.

Після того, як у 2009 році був прочитаний геном неандертальця, з’ясувалося, що сучасні жителі Азії, Європи і Америки успадкували від неандертальців приблизно 2% своєї ДНК.

Водночас у жителів Африки генів неандертальця тоді не виявили. Вчені зробили висновок, що епізоди схрещування між людьми і неандертальцями мали місце вже після того, як люди пішли з Африки.

У подальших дослідженнях, використовуючи все більш досконалі методи, вчені продовжували каталогізувати гени неандертальців в неафриканських популяціях, прагнучи краще зрозуміти історію людства, а також вплив ДНК неандертальців на сучасну людину.

При цьому каталог генів неандертальців в африканських популяціях так і не був складений через технічні обмеження і припущення, що неандертальці і споконвічні африканські популяції були географічно ізольовані один від одного.

Однак дослідники з Прінстонського університету, ґрунтуючись на новому обчислювальному методі, тепер вважають, що африканці дійсно мають ДНК неандертальців і що дуже рання історія людства була складнішою, ніж багато хто міг подумати.

«Це перший раз, коли ми виявили у африканців фактичний сигнал про їхнє походження від неандертальців, – каже Лу Чен (Lu Chen), співробітниця Інституту інтегративної геноміки при Прінстонському університеті і співавторка дослідження. – І результат показав, що цей рівень досить високий».

Як з’явилися неандертальці в Африці, вчені поки не знають. Можливо, це було пов’язано зі зворотною міграцією древніх європейців назад до Африки.

Втім, відкриття підтвердило, що гібридизація між людьми і близькородинними видами періодично мала місце в історії еволюції.
Коментарів: 3
Авсд Показати IP 31 Січня 2020 19:46
Піраміди стоять, значит неандертальці не такі вже тупі були.... еволюція кажете? Збудуйте зараз такі ж піраміди
??? до Авсд Показати IP 31 Січня 2020 23:03
Неандертальці не мали ніякого відношення до будівництва пірамід. Вони жили набагато раніше.
Авсд до ??? Показати IP 1 Лютого 2020 02:16
Правильно не мали.... а можливо їх не існувало? Є хоч один документ який може підтвердити що неандертальці були? В Біблії такого народу не згадується а перші люди навіть імена мали....уявляєте? Адам і Єва!!!! А вам якісь неандертальці привиділись.... :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus