USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вперше за 2 роки виявили дитинча гладкого кита
Захисники навколишнього середовища штату Флорида повідомили, що вперше за 2 сезони спостережень виявили дитинча рідкісного атлантичного кита (північний гладкий кит). Про це пише The Guardian з посиланням на Науково-дослідницький інститут дикої природи США, інформує Громадське.

Зоозахисники повідомили, що помітили дитинча кита і його матір 28 грудня у прибережній зоні біля гирла річки Сент-Джонс. За словами науковців, самку кита вони бачили за 5 днів до цього біля узбережжя штату Джорджія.

Це вперше за останні два сезони вчені спостерігали дитинча гладкого кита: за сезони 2017 та 2018 років екологам жодного разу не траплялось побачити новонароджених гладких китів.

Гладкі кити зазвичай мігрують з Північної Атлантики, аби народити біля берегів Джорджії і Флориди з грудня по березень.

За оцінками вчених, на планеті залишилося близько 450 північноатлантичних гладких китів.

Протягом останнього сезону не було зареєстровано жодного випадку народження китів цього виду, і лише п'ять новонароджених дитинчат гладкого кита були виявлені під час сезону 2017 року.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus