USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вперше за 17 років у США з-під землі вибралися мільярди цикад. Відео
На східному узбережжі США з’явилися мільярди цикад, які 17 років чекали свій час у темряві під землею.

Кожне нове покоління отримує свою римську цифру – в цьому році Америку чекає навала покоління X.

Про це повідомляє BBC.

Перш ніж вилізти на поверхню, молоді цикади, так звані німфи, харчувалися соком з коріння дерев, щоб здійснити останню линьку та стати дорослими комахами. Вибравшись з-під землі, цикади вирушають в сади та ліси для розмноження.

За словами ентомолога Майкла Раупа, вони скидають панцир протягом години, відтак починають затвердівати, а вже до ранку стануть чорними з помаранчевими крильцями та червоними очима, заберуться на верхівку дерева, у пошуках безпеки.
На верхівках дерев самці співають любовні пісні, щоб привернути увагу самки. І якщо їй сподобається конкретний спів, вона починає мерехтіти крильцями, злегка поклацуючи.

Після спарювання самка відкладає яйця. Ентомолог зазначає, що за своє життя вона може відкласти до 400 – 600 яєць. Згодом самка помирає, а з яєць вилуплюються нові німфи цикад, які падають і зариваються в землю на наступні 17 років.
Наразі цикади з'явилися у 18 американських штатах, зокрема у Мічигані та Західній Вірджинії. За підрахунками, з гектара землі вилізло приблизно 1,5 мільйона комах, а загалом їх налічується десятки мільярдів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus