USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вперше відтворили загадкові білки, що руйнують мозок
Американські вчені вперше синтезували в лабораторії людські пріони – білки, які призводять до невиліковних захворювань мозку, що у свою чергу ведуть до смерті. Це допоможе у вивченні можливих способів протистояння хворобам, інформує Платформа.

Пріони – патогени, які здатні збільшувати своє число, використовуючи функції звичайних клітин, майже як віруси, і при цьому створюючи в мозку жертви мікроскопічні порожнини. Поступово вся мозкова речовина перетворюється на субстанцію, що нагадує губку, і це призводить до смерті. Пріони викликають, наприклад, сказ у корів, свербець в овець, а також хворобу Крейтцфельдта-Якоба, куру й фатальне сімейне безсоння у людей.

Їх важко виявити, тому що інкубаційний період обчислюється десятками років, а симптоми виникають спонтанно. І ось вперше дослідники з приватного Університету Кейс Вестерн відкрили шлях до вивчення природи пріонів, їх ролі в еволюції та впливу на людину. Можливо, що завдяки відкриттю, вчені наблизяться до подолання невиліковних хвороб, що викликаних білками.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus