USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30
Світ вражає: Вперше космічний апарат зібрав ґрунт з астероїда: він летить на Землю
Американський космічний апарат Osiris-REx, який знаходився біля астероїда Бенну за 333 млн км від Землі, в ніч проти середи знизився до його поверхні та взяв проби ґрунту.

Про це повідомило NASA, передає ТСН.

Посадка на поверхню астероїда зондом не проводилася. Після зниження апарату над Бенну з висоти 750 м він торкнувся його поверхні для захоплення породи за допомогою руки-маніпулятора.
Вся операція зайняла близько 10 секунд. Ґрунт зонд збирав в автономному режимі. Адже 18-хвилинна затримка в проходженні сигналу зв’язку до Землі не дозволяла вести операцію вручну.

Проби будуть доставлені на Землю 24 вересня 2023 року. На думку вчених, їх вивчення дозволить дізнатися ранню історію формування Сонячної системи. Вважається, що на астероїді може перебувати речовина, що залишився з часів її зародження.

Це перша місія NASA по поверненню на Землю зразків ґрунту астероїда.
OSIRIS-REx названа в честь єгипетського бога Осіріса, а астероїду Бенну було присвоєно ім’я на честь птаха, що символізує воскресіння цього божества. Космічний апарат OSIRIS-REx був запущений в 2016 році. Астероїд Бенну може зіткнутися з Землею в період з 2169 по 2199 рік. NASA вважає цей об'єкт потенційно небезпечним для планети небесним тілом.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus