USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вождь залізної доби: у Німеччині розкопали могилу, в якій знайшли бурштин і золото. Фото
Археологи виявили велику камерну могилу VI століття до нашої ери неподалік від городища залізного віку Хойнебург, на півдні Німеччини.

Дерев’яна камерна могила знаходилась в центрі стародавнього кельтського кургану, який археологи вивчали з минулого року, передає Новое Время.

В ході розкопок була виявлена деревина похоронної камери, а всередині неї деякі розкішні похоронні приналежності – бурштинова брошка, ребристі трубчасті золоті намистини. Одна бронзова деталь, знайдена з дерев’яними фрагментами, могла бути частиною колісниці.
Могилу витягли із землі одним великим блоком
Могилу витягли із землі одним великим блоком
Команда також виявила залишки органічних матеріалів, які мають величезне археологічне значення і надзвичайно тендітні. Кілька років посухи вже пошкодили ці скарби, які зберігалися в грунті Дунайської рівнини протягом тисячі років.

Щоб запобігти подальшому швидкому руйнуванню органічних залишків, включаючи колоди камери і інші дерев’яні частини, які могли бути частиною возу або колісниці, і викопувати вміст могили в контрольованих умовах, все поховання було вилучено цілком.

Гігантський блок грунту важить 80 тонн і має розміри 9 на 7 метрів. Знадобилося два крани, щоб підняти блок грунту і перевезти в лабораторію Державного управління зі збереження пам’яток в Штутгарті.
Ще одна велика камерна могила VI століття до нашої ери була виявлена в 2010 році всього в сотні метрів від цього місця. Поховання також було вилучено цілком (майже такий же розмір блоку - 80 тонн) для лабораторних розкопок і, як було встановлено, належало жінці з еліти кельтів. Вона була похована з дуже схожими предметами, в тому числі - ребристими трубчастими золотими намистинами.

«Ми хочемо дізнатися, хто ці чудово поховані люди і як вони пов'язані один з одним. Ми припускаємо, що вони є близькими родичами політично провідних сімей, які близько 600 року до нашої ери керували Хойнебургом», - підкреслив керівник проекту і регіональний археолог професор доктор Краусс.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus