USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30
Світ вражає: Вороги космічного маштабу. Які астероїди загрожують людству катастрофою і коли можуть впасти на Землю
Масивний астероїд може врізатися в нашу планету вже цього року.

Цією осінню на Землю може впасти астероїд 2006QV89 – його діаметр близько 40 метрів, а шанс катастрофи – трохи менше за 1 до 7 тисяч, інформує ТСН.

Ним Європейське космічне агентство оновило свій список найбіліших загроз для Землі. У ньому науковці зазначають назву астероїда, його розмір, дату та час можливої катастрофи та ризик зіткнення.

Астероїд, що може врізатися в Землю цього року, доволі великий і може принести багато лиха й руйнувань – усе залежить від місця падіння.

Загалом можливість зустрічі з «космічними гостями» невелика, це все ще залишається можливим.

Серед загроз й відомі астероїди, як Апофіс – він довго залишався найнебезпечнішим космічним ворог Землі, доки вчені не «відправили його на пенсію», коли виявили більш небезпечні астероїди.



Окрім цього, у списку є славнозвісний Бенну – астероїд розміром з футбольне поле. Чекати на нього доведеться немало – він зблизиться з Землею лише за півтора століття.

Втім він може апокаліптично вплинути на нашу планету, хоча і з ризиком 1 до 10648.



Водночас найбільш ймовірним є зіткнення з 2010RF12 – ризик становить 1 до 16. Цей астероїд може влучити в Землю 2095 року. Його розмір, порівняно з іншими «ворогами», вражає менше – лише 9 метрів. Втім і його падіння може мати катастрофічні наслідки, якщо він, наприклад, влучить у місто.

Найстрашнішим є астероїд 290751950DA – його розмір сягає неймовірних 2000 метрів. Залишається лише сподіватися, що у людства є шанс пережити зустріч із ним. Дає надію лише те, що ймовірність зіткнення – один до понад 7 тисяч.



Нагадаємо, дослідники NASA та Європейського космічного агентства змоделювали уявну ситуацію, у якій вченим раптово стало відомо про те, що до поверхні Землі стрімко наближається величезний астероїд.

Про те, що трапиться з планетою, якщо вигаданий сценарій стане дійсністю читайте в матеріалі ТСН.ua. У симуляції було реалізовано найгірший сценарій із можливих.
Коментарів: 2
Михайлович Показати IP 11 Червня 2019 14:15
Все буде добре.
Михайлович Показати IP 11 Червня 2019 14:17
для тих,хто вірує в Ісуса Христа....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus