USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Відповіді не було 13 років: вчені нарешті відповіли на «загадку століття» про коал
Вчені з австралійського університету Сіднея змогли дізнатися, як коали п’ють воду – відповідь на це питання шукали 13 років.

Відео, яке пролило світло на цю таємницю, опубліковано на DailyMail, передає Obozrevatel. Ролик був знятий у штатах Новий Південний Уельс і Вікторія з допомогою відеопастки.

На кадрах видно, що тварина лиже стовбур евкаліпта, по якому стікає волога під час дощу.

Доктор Валентина Мелла зазначила, що до цього моменту вважалося, що коали взагалі не п’ють, а отримують необхідну вологу з листя евкаліпта, який вони їдять.

Також існувало припущення, що для пиття вони спускаються з дерев і хлебтають воду з калюж. Водночас у неволі коали пили воду, але ця поведінка вважалась чимось незвичайним, адже в природі їм це не вдавалося.


Відомий випадок, коли одна з врятованих із лісових пожеж коала захлинулася через те, що волонтери дали їй воду з пляшечки. Тварина просто не вміла пити таким способом.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus