USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Відлуння війни: у Польщі знайшли меч часів Грюнвальдської битви
Чоловік за допомогою металошукача знайшов середньовічний меч, який міг служити зброєю під час Грюнвальдської битви в 1410 році.

Олександр Медведєв виявив меч недалеко від Ольштина, на півночі Польщі, поряд з двома ножами, які повинні були бути прикріплені до поясу, відзначили польські чиновники.

«Така знахідка виявляється раз на десятиліття», – йдеться в заяві археологів урядового управління маршала Вармії і Мазурії.

За словами Медведєва, ентузіаста археології, який пожертвував знахідки Музею Грюнвальдської битви в Ольштині, незважаючи на те, що меч провів більше 600 років в землі, зброя добре збереглася.

Нещодавно виявлений меч і аксесуари до нього зараз проходять консервацію і аналіз.

Команда сподівається дізнатися більше про «соціальний статус власника середньовічного меча, і побачити, що ховається під шаром іржі».

«Ми також більш детально вивчимо місце розкопок, щоб дізнатися ситуаційний контекст його походження», – сказав в заяві Шимон Дре, директор Музею битви під Грюнвальдом.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus