USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астрономи відкрили незвичайну планету-гіганта, яка не мала існувати
Міжнародна команда астрономів виявила незвичайну планету-гіганта, яка, згідно з сучасними теоріями формування планет, не має існувати.

Планета розташована за 30 світлових років від Землі.

Знайдена планета схожа з Юпітером та обертається навколо маленької зірки «червоного карлика».

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Розмір відкритої планети щодо своєї зірки дуже великий. Раніше вчені вважали, що навколо «червоних карликів» можуть обертатися лише невеликі планети.

«Раніше була поширена думка, що таких планет просто не існує. Але ми не могли бути в цьому впевнені, оскільки за крихітними зірками дуже складно спостерігати, вони дуже бляклі. При цьому «карлики» набагато частіше зустрічаються, ніж великі зірки, подібні до Сонця», – сказав астроном Пітер Вітлі з британського університету Уоріка.

У своїх спостереженнях за «червоним карликом» GJ 3512 науковці використовували телескопи з Іспанії та США.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus