USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Відкопали сумку з речами, якій 3 тисячі років
У словацькому селі Хозелек біля міста Попрада археологи на розкопках виявили шкіряну сумку з артефактами бронзової доби.

Знахідці близько 3000 років. Раніше на території Словаччини подібного скарбу не знаходили, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на The Slovak Spectator.

У сумці зберігалися різноманітні предмети, виготовлені в різні епохи - від середнього до пізнього бронзового століття. Виявили численні ювелірні вироби і монети, шпори, голки, підкови, ножі та інші предмети. Багато артефактів виявилися старшими за саму сумку.

Дослідники припускають, що виявили схованку стародавнього колекціонера.

Найкоштовнішими артефактами археологи назвали вироби, виготовлені з бронзи, зокрема, цвяхи. Вони виконані з білого металу, хоча бронза зазвичай має жовтий колір.

Вчені пояснили це тим, що стародавні майстри використовували якусь передову металургійну технологію, яка дозволяла надавати виробам незвичайний білий колір.
Коментарів: 1
Інга Показати IP 19 Грудня 2018 09:04
ото так! Звісно такі речі підуть до музею. Хоча мій друг знається на цьому. Постійно відправляється на пошук кладу. Колись декілька знахідок своїх виставив на віоліті, виявилися цінними речами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus