USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Відходи пластику становлять 25% раціону полярних ведмедів – вчені
27 Листопада 2019 10:41
0
Пластикові відходи стрімко засмічують планету.

Вони мимоволі потрапляють у раціон тварин і птахів.

Наприклад, у полярних ведмедів пластик становить 25% від усього раціону харчування, повідомляє Ракурс.

Вчені досліджували склад шлунка і екскрементів полярних ведмедів, які систематично відвідують звалища в районах, де живуть люди. З’їдений пластик представлений переважно поліетиленовими пакетами. Вживання його в їжу призводить до загибелі тварин.

Пластиком «харчуються» не лише тварини, але й птахи, і морські ссавці. Північні моря хоч і менш забруднені, ніж води тропіків, але полярні тварини все більше гинуть від пластикових пляшок і пакетів.



Також вчені дослідили вміст шлунків 55 зелених і 37 китайських мохнаторуких крабів, які проживають у Темзі. Всередині було виявлено пластик різних видів. Причому найбільше волокон було в підпанцирній структурі, яка відповідає за подрібнення їжі.

Раніше «Ракурс» повідомляв про заяву міжнародної групи вчених. Вони дійшли висновку, що глобальне потепління випереджає здатність птахів і інших видів тварин пристосовуватися до нього. Вони не встигають адаптуватися до мінливих умов навколишнього середовища.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus