USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Відео дня: як рухається краплина води у космосі
Астронавти, що зараз перебувають на Міжнародній космічній станції, провели досліди з бульбашкою води та записали відео про те, як рухається вода у космосі.

Цей експеримент дав змогу простежити за поведінкою рідини в умовах мікрогравітації.

Відео з експериментом розмістили на сторінці МКС у Twitter, повідомляє 24 канал.

Чому це важливо. Астронавти наголошують, на перший погляд цей експеримент може виглядати, як дитячі пустощі. Але насправді він дає змогу простежити за поведінкою рідини в невагомості. Це допоможе, наприклад, при розробці баків для пального космічних кораблів.



Довідково: Що таке МКС? Це космічна станція на орбіті Землі, створена для наукових досліджень у космосі. База стала платформою для проведення наукових досліджень.

Запуск такої платформи дає змогу науковцям проводити унікальні експерименти, усуваючи необхідність в окремих ракетних запусках і наукових співробітниках.

Спочатку станція мала працювати на орбіті до 2010 року. Та згодом вирішили, що робота станції буде продовжена до 2024 року.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus