USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50
Світ вражає: Ветеранам пояснили, як оформляти субсидії на оплату ЖКГ
Протягом останнього періоду на людей було спрямовано стільки інформації, пов’язаної з рекомендаціями щодо зменшення їх зубожіння у зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги, що в ній важко розібратися.

Враховуючи це, Луцька міська організація ветеранів України розпочала пошуки спрямування дій літніх людей на самодопомогу.

Питання було вирішено після того, як з готовою програмою захисту літніх людей прийшли до ради ветеранів представники «Об’єднання «Самопоміч».

Активісти «Самопомочі» - Петро Верзун, Юлія Козак, Володимир Дацюк - провели дев’ять семінарів з членами первинних ветеранських організацій щодо правильного оформлення субсидій на оплату ЖКГ.

Вони розповіли про методику заповнення «Заяви про призначення житлової субсидії», необхідність точного найменування організацій, що надають послуги, якщо є якісь спірні питання обов’язково бажано вказати, щоб «Заява» розглядалась відповідними органами, або утвореними ними комісіями. Якщо буде придбано майно на суму 50 тисяч гривень, заявник зобов’язується повідомити про це у департамент соцполітики. Заяву заповнює член сім’ї на якого відкрито особовий рахунок.

Особливий інтерес щодо методики заповнення і збору даних викликала «Декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії». Було підкреслено, що простіше для пенсіонерів, які не мають сторонніх доходів. Їм треба тільки заповнити графи і віддати чи надіслати документи поштою у департамент соціальної політики. Хто має доходи від вкладів у банках, з інших джерел, ті вказують їх, вказуючи організацію, де отримано гроші.

Простота і доступність викладу методики заповнення документів викликала подяку літніх людей активістам «Об»єднання «Самопоміч» і бажання подальшого контакту з представниками організації у випадку виникнення незрозумілих питань.
Останнє не забарилось. Нещодавно розпочато нові зустрічі по питанню підготовки документів що до встановлення у будинках лічильників тепла.

Пресцентр Луцької міської організації ветеранів України.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus