USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Великий білий монстр: вчені виявили голову акули, що жила 330 млн років тому
В американському Національному парку «Мамонтова печера» палеонтологи виявили останки 15-20 різних видів, а також голову величезного білого монстра, що стирчила із стіни, повідомляє ТСН.

Знахідка привернула увагу палеонтолога Джона-Пола Ходнетта. Він визначив, що це останки акули, що жила в пізній міссісіпський період, близько 330 мільйонів років тому, коли більша частина Північної Америки була вкрита океаном.

«Це все одно, що знайти відсутню частину головоломки для дуже великої картини», – сказав Ходнетт в інтерв’ю Louisville Courier Journal.

Палеонтолог розповідає, що спочатку побачив це відкриття на фото. Там він розгледів безліч акулячих зубів і хрящ, який, на його думку, міг бути скелетом акули.

Однак, відвідавши печеру особисто, він зрозумів, що це не скелет, а частина голови.

«Виявляється, це не скелет, це всього лише частина голови. А сама голова досить велика», – сказав Ходнетт.

Вивчаючи зуби акули, Ходнетт зміг визначити, що викопне було частиною виду Saivodus striatus, розміром із сучасну велику білу акулу – довжиною від 16 до 20 футів (4,8-6 метра).

«Це надзвичайно захоплююче, але складне у вивченні, – каже Ходнетт. – Печери – особливе середовище, тому не варто видаляти з неї великі шматки каменю і завдавати шкоди внутрішньому середовищк».

Ходнетт та інші вчені, які беруть участь в проєкті, представлять свої результати на щорічній жовтневій конференції Товариства палеонтології хребетних в Цинциннаті (США).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus