USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Великий адронний колайдер вийшов із зимової сплячки
Щозими ВАК перериває свою роботу для технічного обслуговування і оновлення систем прискорювача і детекторів. Фізики провели близько 10 тисяч тестів, і тільки після їхнього завершення протони потрапили у Великий адронний колайдер.

У Великому адронному колайдері 30 березня з'явилися перші в 2018 році пучки протонів. Про це йдеться в прес-релізі CERN, повідомляє Кореспондент з посиланням на N+1. Розпочався сьомий рік роботи прискорювача і четвертий рік на проектній енергії 13 тераелектронвольт.

Щозими Великий адронний колайдер перериває свою роботу для технічного обслуговування і оновлення систем прискорювача і детекторів. На повторний запуск після тимчасового відключення зазвичай йде кілька тижнів.

Вчені перевіряли працездатність основних елементів Великого адронного колайдера, включаючи криогенні системи охолодження, радіочастотні резонатори, що відповідають за прискорення частинок, джерела живлення, магніти і коліматори, коригувальну форму і траєкторію пучка і зіткнення між зустрічними пучками.

Усього фізики провели близько 10 тисяч тестів, і тільки після їхнього завершення протони потрапили у Великий адронний колайдер.

30 березня прискорювач почав знову розганяти елементарні частинки. Проте, колайдер поки що працює не на повну силу: протонні пучки містять в 20 разів менше протонів, ніж зазвичай, а енергія частинок досягає лише 450 гігаелектронвольт.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus