USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Велика піраміда Гізи може зосереджувати електромагнітну енергію
Велика піраміда Гізи може зосередити електромагнітне випромінювання в кишенях енергії всередині своєї мережі внутрішніх камер та під її базою. Про це свідчить нове дослідження фізиків, – повідомляє ZiK з посиланням на Іndependent.

Теоретичні дослідження, проведені командою російських учених, спрямовані на розуміння того, як піраміда реагує на спрямовані на неї радіохвилі, з метою відтворити його форму на наномасштабі.Зовсім не відкриваючи і використовуючи деякі містичні властивості стародавньої структури, вчені сподіваються використовувати свої висновки в технологічних додатках, таких як створення ефективних сонячних елементів.

Спекуляції про передбачувану функцію піраміди Єгипту були поширені, як мінімум, на початку 20 століття, і споруда була пов’язана в усьому, від інопланетян до апокаліпсису.
Будучи найстарішою та найбільшою з пірамід Гізи, Велика піраміда, була побудована для фараона Хуфу тисячі років тому, як свідчать деякі найуспішніші теорії. У своїй роботі вчені визнають, що «ці дивовижні споруди хвилюють уяву людей породжуючи різні байки та безпідставні припущення».


Для своїх досліджень вони використовували математичні моделі, щоб зрозуміти, як світло буде реагувати з гіпотетичним наночастинками, сформованими як стародавнє чудо світу.Вони пояснюють це тим, що для учених найважливіше використовувати сучасні методи вивчення справжніх таємниць пірамід.
«Єгипетські піраміди завжди привертали велику увагу», – сказав д-р Андрій Євлюхін з університету ІТМО, один з авторів дослідження.

Спочатку вчені вважали, що в піраміді можна досягти так званого «резонансного» стану, що використовує довжину радіохвилі від 200 м до 600 м, тобто електромагнітна енергія буде зосереджена всередині та під структурою.

«Через брак інформації про фізичні властивості піраміди ми використали деякі припущення», – сказав Євлюхін. – Наприклад, ми припустили, що всередині немає невідомих порожнин, а будівельний матеріал із властивостями звичайного вапняку рівномірно розподілений всередині та поза пірамідою. За допомогою цих припущень ми отримали цікаві результати, які можуть знайти важливі практичні застосування».

Інтерес команди до Великої Піраміди вперше з’явився під час вивчення взаємодії світла з певними наночастинками.Світло можна контролювати на наномасштабі, змінюючи розмір, форму та показник заломлення вихідних матеріалів наночастинок.

Тепер науковці хочуть з’ясувати, якщо створюючи наночастинки, подібні до Великої піраміди, чи вони можуть змусити їх взаємодіяти з світлом так само, як вони взаємодіють із радіохвилями, концентруючи свою енергію на конкретних областях.

«Вибравши матеріал з відповідними електромагнітними властивостями, ми можемо отримати пірамідні наночастинки з перспективою практичного застосування в наносенсорах та ефективних сонячних батареях», – заявила Поліна Капітанова, інший фізик університету ITMO.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus