USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчитель з Британії на шкільному 3D-принтері надрукував учню дієвий протез. Відео
Учитель з Британії створив штучну руку, яка допоможе одному зі школярів краще навчатися.

Про це повідомляє ТСН.

12-річний Льюїс під наглядом містера Ґранта тренується користуватися своєю новою рукою. Хлопець народився без лівого передпліччя і мав би користуватися наданим лікарнею протезом, але той для нього заважкий.

«Протез був тяжким, жорстким, доводилося згинати руку, а це було боляче», – розповідає хлопчик.

Коли Деніел Ґрант – шкільний викладач дизайну й технологій – побачив, що Льюїсу незручно, вирішив створити для нього кращий протез. Звернувся до благодійної організації, та надала макет. Узяв додому шкільний 3D-принтер під час канікул і деталь за деталлю надрукував руку. Матеріали йому коштували лише 30 фунтів. Нині, каже, протез хоче вдосконалити.
«Нам треба внести ще деякі зміни, ми обидва вивчаємо його можливості. Але це було чудово – спостерігати за ним, сподіваюся, він насолоджується цим», – каже викладач.

Льюїс протезом задоволений, адже вчитель ще й підсвітку на ньому зробив, як в улюбленого персонажа коміксів «Залізної людини». Учень каже, що тепер точно визначився, хто його улюблений учитель.

«Він чудовий викладач, він допомагає людям. Думаю, тепер я зможу їздити на велосипеді до парку і все таке», – радіє хлопчик.

У школі, на принтері якої друкували протез, за використання техніки вчителя не насварили. Навпаки – називають героями його і учня.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus