USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вченим вдалося зняти Нептун наземним телескопом краще, ніж Хабблом
Астрономам Європейської Південної обсерваторії вдалося отримати чіткі знімки Нептуна та далекого зоряного скупчення за допомогою приймача MUSE на наземному телескопі VLT і нової системи адаптивної оптики. Про це повідомляється на сайті обсерваторії, пише Новое время.

Відзначається, що за якістю отримані зображення перевершують аналогічні знімки, зроблені космічним телескопом Хаббл.

За даними обсерваторії, аналогічні системи встановлюються і на інших наземних телескопах, що дозволить в подальшому отримувати зображення астрономічних об'єктів у видимому діапазоні довжин хвиль з чіткістю, яка не поступається орбітальним обсерваторіям, і краще вивчити їхні властивості та еволюцію.
Комплекс оптичних телескопів VLT (Very Large Telescope) є однією з найпотужніших наземних систем для спостереження за космосом. Телескоп розташований у Чилі та складається з чотирьох основних 8,2-метрових телескопів і чотирьох додаткових 1,8-метрових телескопів.

За допомогою VLT астрономи можуть отримувати інформацію про далеких галактиках, екзопланетах, зоряних скупченнях і системах, а також більш екзотичних об'єктах – чорні діри, нейтронні зірки і залишках наднових.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus