USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вченим вдалося зняти на відео чорну діру, що з'їдає зірку
Вперше в історії вчені зафіксували потужний вибух, викинутий чорною дірою,що з'їдає зірку. Їм вдалося поспостерігати за утворенням і розширенням матерії, що швидко рухається і викидається, коли надмасивна гравітація чорної діри захоплює зірку і розриває її на частини, повідомляє economistua з посиланням на Іndependent.

За драматичною подією спостерігали за допомогою вузькоспеціалізованих телескопів, які були наведені на пару галактик під назвою Arp 299, які зіштовхнулись на відстані майже 150 млн світлових років від Землі. У центрі однієї з цих галактик зірка, вдвічі більша за Сонце, підійшла дуже близько до чорної діри, розмір в 20 мільйонів разів перевищує розміри нашого Сонця - і була розірвана на частини і розкидана по цілому світові.

Саме цей вибух вчені змогли побачити вперше. Теоретики довгий час припускали, що матерія вирвана з зірки, розходиться навколо чорної діри, випускаючи інтенсивні рентгенівські промені і видиме світло, виштовхуючись майже зі швидкістю світла, але вони ще не бачили, як це насправді відбувається.

Події, свідками яких стали науковці, можуть дати безпрецедентне розуміння того, що насправді відбувається навколо чорної діри.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus