USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вченим вдалося виростити «міні-мізки»
21 Листопада 2018 15:55
0
Вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго виростили в лабораторії мозкову тканину, яка вперше проявила електричну активність, схожу на активність мозку недоношеної дитини.

Як повідомляє Уніан з посиланням на DT.UA, дослідники розробляли органели у своїй лабораторії протягом декількох років.

Активність, схожа з активністю мозку людини, була виявлена у них вперше.

Дослідники під керівництвом нейробіолога Елісон Мюотрі культивували стовбурові клітини і сформували тканину, яка може інтерпретувати сенсорну інформацію.

Близько сотні маленьких мізків вирощували протягом 10 місяців. У цей час дослідники тестували органели для того, щоб упевнитися, що в них розвиваються необхідні гени.

Приблизно до шести місяців мізки почали проявляти енергійну мозкову активність.

Вона була не такою ж організованою і передбачуваною, як активність дорослої людини. Своїми хаотичними, синхронізованими сплесками явище нагадало мозкову активність, що спостерігається у недоношених немовлят.

За допомогою «міні-мізків» вчені вже можуть вивчати розвиток таких порушень головного мозку, як аутизм або епілепсія.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus