USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вченим вдалося виготовити чіпси з медуз
Медуза на 5 відсотків складається з білка і на 95 відсотків з води.

Європейці не звикли вживати медуз в їжу, а в Азії вони вже вважаються загальновизнаним делікатесом, пише Gazeta.ua.

Ймовірно, для європейців вони не так вже й добре підходять в якості їжі, але датські вчені взялися виправити це.

Вони знайшли спосіб швидкого перетворення м'яких щупалець медуз в хрусткі снеки. Іншими словами, вони зробили чіпси з медуз.

Чіпси були створені за допомогою етанолу. Матіас П. Кляузен, докторант з Університету Південної Данії в Оденсе, вважає, що такий продукт може викликати гастрономічний інтерес.

Медузи мають низьку кількість калорій і майже не містять жирів. Крім того, медузи багаті вітаміном B12, магнієм, фосфором, залізом і селеном.

Пропонуємо 4 факти про медуз, які вважають найстаршими тваринами на планеті:

- медузи не мають мозку, дихальної системи, кровоносної видільної систем. Їх тонка шкіра поглинає кисень безпосередньо з води. Про те мають аж дві нервові системи.

- медузи можуть бути як дуже великими - з діаметром купола 2 м і щупальцями завдовжки 20 м, так і дуже маленькими з куполом розміром з сірникову голівку.

- у медуз 24 ока, розташованих по всьому тілу. Рот у медузи є одночасно ротовою порожниною і видільним отвором. У медуз відсутній мозок.

- медуз їдять. У Південній і Південно-Східної Азії мариновані медузи вважаються делікатесом. У їжу вживають лише парасольки, а отруйні щупальця викидають
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus