USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені зняли на відео «народження» острова в Тихому океані
Природа інколи здатна здивувати навіть тих, хто, здавалося б, знає про неї все.

Вченим, наприклад, вдалося зафіксувати момент народження нового острова в Тихому океані, інформує пізнавальний інтернет журнал Cikavosti.

Новий острів буквально за кілька днів виріс з води посеред океану. Дослідницьке судно з Данії проводило сканування місцевості з-за підвищеної вулканічної активності. Відбувалося це все в 45 кілометрах від основного архіпелагу, де і сталося виверження підводного вулкана під назвою Хунга-Тонга, в результаті чого над поверхнею води і з’явився острів.

Втім, як стверджують вчені, такі острівці, як правило, не існують довго. Середній час їх життя становить 3-4 місяці, а з двох сотень народжених останнім часом островів проіснувати рік зуміли лише три. Але новий острів вчені називають винятком із правил, оскільки він вже обзавівся життям і не збирається повертатися під воду.



Птахи, уподобали цю територію для гніздування, вже встигли занести на острів насіння різних рослин, тому його частина вкрилася густою рослинністю. Вчені навіть сперечаються про те, чи не з’явиться на острові, що отримав назву Хунга Тонга-Хунга Хапаай, власний ліс.



Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus