USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли в будинках звичайних людей смертельно небезпечну бактерію
29 Листопада 2019 11:51
0
Дослідники з Медичної школи Вашингтонського університету виявили, що домашнє середовище відмінно підходить для поширення небезпечних бактерій, відповідальних за запальні захворювання.

Найстрашніше те, що ці мікроорганізми стійкі до антибіотиків, інформує ITsider.

Мова йде про метицилін-резистентний золотистий стафілокок. Він здатний поширюватися від людини до людини при тактильному контакті, часом достатньо навіть доторкнутися до забрудненої поверхні.

Вчені вивчили зразки, отримані з будинків, в яких живуть діти, які пройшли курс лікування з 2012 по 2015 роки. Учасниками дослідження стали 692 людини і 154 кішок і собак. Крім того, вчені перевірили наявність стафілокока на 21 поверхні в будинках: на ручках холодильників, кранах в раковині, постільній білизні, рушниках, телефонах, телевізорах, комп’ютерах.

Бактерію виявили у половини людей і однієї третини домашніх тварин. А багато випадків зараження були обумовлені використанням речей в будинку.

Вчені порадили людям частіше мити руки з антибактеріальним милом, приймати душ замість ванни і чистити зуби два рази на день. Також не варто ділитися своїми предметами гігієни з іншими людьми.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus