USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Як у кіно: при розкопках в Римі знайшли розкішний будинок імператора Калігули. Фото
18 Листопада 2020 11:44
0
Італійські дослідники, які проводили розкопки під офісною будівлею в центрі Риму, знайшли розкішний палац з пишним садом з фонтанами та звіринцем.

Археологи припускають, що саме сюди перенесли тіло Калігули, коли в 41 році нашої ери скандального імператора вбили змовники. Повідомляє dailymail.

Калігула, третій представник династії Юліїв-Клавдіїв, вів розпусний спосіб життя, заводив романи з жінками своїх союзників і навіть з власними сестрами. У 41 році нашої ери імператора вбили.

Будинок імператора знаходиться в районі Еськвілінськом пагорба – одного з семи пагорбів Риму, на якому спочатку було побудоване місто. Головний будинок і сади побудував Луцій Елій Ламія, багатий сенатор і консул, який заповів своє майно імператору.

«Артефакти розповідають неймовірні історії, починаючи з тварин. Ми знайшли кістки ноги лева, зуб ведмедя, кістки страусів і оленів. Ми можемо уявити собі тварин, що бігають на волі в цьому чарівному ландшафті, а також диких тварин, яких імператор використовував в приватних циркових іграх», – заявила доктор Мірелла Серлоренці з Міністерства культурної спадщини.
Команда археологів також виявила насіння імпортованих екзотичних рослин, а також залишки білих мармурових сходів, що з'єднували різні рівні саду і водогін з ім'ям Клавдія, наступника Калігули. Водогін означає, що з будівлею був пов’язаний не тільки Калігула, але і його наступник.
«Ми можемо уявити, як імператор Калігула йде цими монументальними сходами, щоб насолодитися видовищем палацу», — говорить доктор Серлоренці.

В інтер'єрах присутні «живі» фрески — настінні розписи, виконані на вологій штукатурці та зберегли колір.
Артефакти, знайдені на місці розкопок, в тому числі коштовності, монети, і металева брошка представника імператорської гвардії, скоро будуть виставлені на загальний огляд.
Коментарів: 1
R2-D2 Показати IP 18 Листопада 2020 18:13
Четверте зверху фото таке, непогане. Під хорошим кутом зняте. Дає можливість подивитись на артефакти із неприхованим інтересом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus