USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли спосіб змінити музичні смаки людини
24 Листопада 2017 10:55
0
Вчені з Монреальського неврологічного інституту і лікарні Університету Макгілла з'ясували, як обдурити ваш мозок і змусити його полюбити музику, яка вам ніколи не подобалася.

У дослідженні задіяли фінансовий фактор (майже всі музичні сервіси зараз платні, так що це доречно) і транскраніальну магнітну стимуляцію (ТМС). Метод ТМС активує певні відділи головного мозку. Вченим потрібна була дорсолатеральна префронтальна кора.

Коли стимуляція активувала нейрони в цій області, учасники дослідження раптово переймалися любов'ю до раніше нелюбимих композицій і були готові витратити на музику на 10% більше, ніж зазвичай.

Контрольна група, яку не обважували магнітами, навпаки, скупилася на 15% більше, повідомляє NewsWeek.

Експеримент дозволив переконатися, що застосування ТМС може змінювати настрій, впливаючи на нейротрансмітери в мозку і вивільняючи гормон дофамін. Простіше кажучи, люди отримують більше задоволення від прослуховування музики і інакше вимірюють її цінність.

Ведучий дослідження Роберт Заттор зазначає, що багато розладів психіки, таких як наркоманія, ожиріння або депресія спричинені порушеного регулювання системи винагороди в мозку. Метод, застосований вченими, підказав ще один неінвазивний спосіб лікування таких захворювань.

Джерело: sundaynews.info
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus