USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли спосіб уникнути катастрофи від глобального потепління
Вчені працюють над ідеєю освітлення морських хмар, яку вони вважають перспективною стратегією для компенсації процесів глобального потепління.

Відповідно до цієї стратегії, потрібно розпорошувати солону воду в повітря, щоб морські хмари відбивали більше сонячних променів, пише Gazeta.ua.

Спеціалісти додають, що маломасштабні випробування освітлення морських хмар також допомогли б відповісти на наукові питання про хмари й аерозолі. Вони пропонують розпорошити солону воду над океанами, щоб викликати незначне збільшення яскравості морських хмар. Це збільшить їхню здатність відбивати світло сонця.

Така ідея може бути короткостроковою мірою для компенсації глобального потепління за можливої надзвичайної ситуації в майбутньому. Водночас це може також сприяти подальшому поглибленню розуміння кліматичної системи.

Науковці планують:
– створити розпилювач, здатний виштовхувати трильйони частинок аерозолю в секунду;
– провести початкові лабораторні випробування розпилювача;
– провести попередні випробування на відкритому повітрі у прибережній зоні – вона відносно вільна від забруднення повітря;
– перейти до маломасштабних випробувань на деякій відстані від берега.

Якщо тести будуть успішними, цей спосіб збільшення відбивання сонячного світла буде випробуваний на великих ділянках Світового океану.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus