USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Дослідники знайшли спосіб перетворювати морську воду на водневе паливо: більше ніякого бензину
За словами вчених, виробництво водневого палива з джерел прісної води може створити проблеми.

Водневе паливо дійсно набуває все більшого значення в сучасному світі.

Тому вчені зі Стенфордського і Пекінського університетів з'ясували, як перетворити морську воду в водневе паливо, використовуючи хімічну реакцію з курсу середньої школи. Результати дослідження та новий метод опубліковані в журналі PNAS. Повідомляє ZNAJ.UA.



Так, за словами дослідників, якщо пропустити електричний струм через воду, вона розщеплюється на кисень і водень — останній може використовуватися в якості надійного джерела палива з нульовим рівнем викидів.

Фахівці розробили нове металеве покриття для електродів, що використовується в експерименті: воно дозволить їм протистояти хімічній реакції, що відбувається в солоній воді.



Оскільки для поділу води на водень і кисень необхідний електричний заряд, вчені постаралися зробити свій апарат максимально екологічним, встановивши на нього сонячні батареї.

Хімік Хунцзе Дай (Hongjie Dai) заявив, створена система може бути встановлена на підводні човни або спорядження для підводного плавання.

Водневі паливні елементи можуть живити підводний човен або спорядження дайвера, в той час як кисень, що утворюється в результаті хімічної реакції, може допомагати людині, поповнюючи її запаси, щоб вона могла дихати.

Разом з тим фахівці відзначають, що будь-яке практичне застосування можливо не скоро, так як дослідження лише демонструє, що подібна технологія в принципі може працювати.

«Зараз потреба у водні все ще відносно обмежена, тому що так звана воднева економіка ще не досягла свого піку, хоч і знаходиться на ранній стадії зростання. Однак у майбутньому попит на водень істотно підвищиться», — відзначає Дай.




Досі процеси ґрунтувалися на очищеній прісній воді, яка коштує досить дорого.

За словами вчених, виробництво водневого палива з джерел прісної води може створити проблеми для тих, хто відчуває життєву необхідність у цій рідини.

Це особливо вірно, оскільки зміна клімату може незабаром посилити посуху в усьому світі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus