USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.55 41.70
  • PLN 10.40 10.67
Світ вражає: Вчені знайшли спосіб передбачити тривалість життя людини
Фахівці з Університету Турку і Фінляндії заявляють, що передбачити ризик смерті людини можна більше ніж за десять років з аналізу складу мікрофлори кишечника.

Про це пише Кореспондент з посиланням на NewAtlas.

Свої висновки дослідники засновують на аналізі зразків калу, відібраних ще у 2002 році і 15-річному спостереженні за тими, у кого були взяті аналізи.

«Чіткий зв’язок був виявлений між мікробами з сімейства ентеробактерій і підвищеним ризиком смерті від гастроентерологічних і респіраторних причин», – заявляють експерти.

Зазначається, що вчені вже не вперше відзначають кореляцію підвищеної кількості ентеробактерій з раком кишечника і запальним захворюванням кишечника. Але все ще не встановлено, чи є цей зв’язок причинно-наслідковим.

«Дані, використані в цьому дослідженні, вперше роблять можливим вивчення довгострокового впливу на здоров’я мікробіоти кишечника людини на рівні населення», – сказав Теему Нііранен, один із авторів дослідження.

Експерти відзначають, що для остаточного встановлення зв’язку між тривалістю життя людини і бактеріями в кишечнику, необхідно провести додаткові дослідження. Проте, як підкреслюють вони, це перше дослідження, яке вказує на зв’язок складу мікробіоти з тривалістю життя.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus