USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли сліди астероїдного дощу, який пройшов 800 мільйонів років тому
На Місяці японськими вченими були виявлені сліди найпотужнішого астероїдного бомбардування, що сталося приблизно 800 мільйонів років тому. Вони співвіднесли це явище з катаклізмами, які раніше сталися на Землі і у них виникла теорія, що подібне явище не тільки підняло великий обсяг пилу, але і могло спровокувати розвиток живих організмів.

Про це повідомляє Znaj.ua.

Вчені з університету Осаки зуміли розібратися в цій ситуації, проаналізувавши поверхню Місяця, на якій природне вивітрювання практично відсутнє. При цьому метеорити, що потрапили в супутник Землі, виявилися набагато важче, ніж відповідальний за виникнення кратера Чиксулуб і загибель динозаврів. Їх загальна маса більше в 30-60 разів.

Аналіз віку сформованих 59 кратерів діаметром більше 20 кілометрів дав зрозуміти, що 8 з них утворилися одночасно, включаючи названий на честь польського астронома Миколи Коперника – діаметром 93 км і глибиною 3800 метрів.

Серед результатів дослідження також відома сумарна маса об’єктів, які зіткнулися з нашою планетою в той час. Планетологи повідомляють, що вона становить від 40 до 50 трильйонів тонн.
Коментарів: 1
факт Показати IP 27 Липня 2020 12:16
Коли брехати перестануть? Хто в цю брехню повірить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus