USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Вчені знайшли скам'янілості морського чудовиська, яке жило 435 мільйонів років тому
У селищі Сюшань на півдні Китаю палеонтологи виявили скам’янілості найдавнішого морського скорпіона (Terropterus xiushanensis).

За оцінками дослідників, він жив на Землі близько 435 мільйонів років тому.

Як повідомляє Livescience, хижак мав довжину близько метра й більше жив у морі та ловив здобич гігантськими колючими кінцівками.

«Можна провести аналогію з колючими педипальпами у нині живих жгутоногих павуків або фрінів», – зазначив дослідник з Нанкінського Інституту геології та палеонтології Бо Ван.

У той час скорпіони були головними хижаками у своїх підводних місцях проживання. Вони полювали на риб та молюсків.

«Наші знання про цих дивних тварин обмежуються лише чотирма видами, описаними 80 років тому: Mixopterus kiaeri, Mixopterus multispinosus, Mixopterus simonsoni та Lanarkopterus dolichoschelus», – додав вчений.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus