USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли планету для масового переселення людей: «є всі умови для життя»
Поряд з колонізацією Місяця і Марса людству варто звернути увагу на ще один можливий варіант у космосі.

Інженер NASA Джанель Уеллонс вважає, що коли Земля стане непридатною для життя, люди можуть заселити Титан, супутник Сатурна, і для прикладу вона озвучує один з «плюсів» такого рішення, повідомляє POLITEKA.

«У Титана щільна атмосфера, яка могла б захистити нас від космічної радіації. Вона настільки щільна, що ми могли б фактично прикріпити до рук крила і літати на цьому місяці», – написала Уеллонс в Reddit.



За її словами, Титан – найбільший супутник Сатурна, навіть більший за Меркурій, і при бажанні людство знайшло б застосування цьому місцю.

Проте колеги Уеллонс вказують на явні недоліки супутника, про які Джанель воліє промовчати. Це всього один відсоток від того сонячного світла, який отримує Земля, а також дикий холод: згідно з дослідженням NASA, найвища температура на поверхні супутника досягає лише мінус 180 градусів Цельсія.



Натомість Уеллонс не вважає це проблемою.

«Говорячи про умови на поверхні – вони не такі жорсткі, як вам може здатися. Титан – єдине місце, крім Землі, де є рідини у вигляді озер і морів на поверхні.

Ці рідини складаються з метану, але якщо мати правильне захисне спорядження, теоретично можна плавати без шкоди!», – зазначила вона.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus