USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли перше в світі зображення наднової зірки
Індійські вчені виявили древній наскельний малюнок, який передає унікальний космічний феномен - наднову зірку.

Унікальну знахідку зробив в одному з регіонів Індії - Кашмірі - астрофізик Майанк Вахія з колегами з Інституту фундаментальних досліджень Тата. Про це пише Gazeta.ua з посиланням на Quartz.

На камені було зображене небо з двома невідомими предметами, а внизу - люди і тварини. Загадкою для вчених були саме невідомі предмети. Вони припускають, що це Сонце і наднова зірка, яка вибухнула у 3600 р. до н.е. і могла здатись людям кулею, що світиться.

Камінь зі скелі було вмуровано в стіну давнього будинку. Сам малюнок датований 2100 р. до н.е. У той же час відомо, що найстаріше поселення в регіоні утворилося у 4100 р. до н.е.

Таким чином, наскельне мистецтво могло з'явиться набагато раніше, але пізніше цей матеріал використали для будівництва нового житла.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus