USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли один з найбільших скарбів в історії. Фото
Як стало відомо, в Японії був знайдений найбільший грошовий скарб XV – XVI століть, який складається з сотень тисяч мідних монет.

Так, під час розкопок в префектурі Сайтама в місті Хасуда археологами була знайдена унікальна знахідка. Вона датована середньовічною «Епохою воюючих провінцій» (період Сенгоку), пише Politeka.

Археологи знайшли добре збережений глечик, висота якого була близько 70 сантиметрів. Усередині нього знаходилося 260 тисяч мідних монет. Примітно, що кожна монета мала в середині отвір, через яке потім пропускали нитку або мотузку.



Відзначається, що скарб виставили в сховище культурних цінностей міста Кумагая. На думку археологів таке поховання монет було зроблено приблизно у XV столітті, щоб цінності збереглися на погані часи. Люди турбувалися про свій статок і тому приховали скарб.



Період Сенгоку почався в XV столітті, коли сегуни самурайського роду Асікага втратили контроль над країною. Це призвело до децентралізації державної влади і військових сутичок між правителями різних провінцій.

Дивним є те, що ці монети не дивлячись на свій вік прекрасно збереглися і не піддалися негативному впливу навколишнього середовища.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus