USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли найстарішу жертву цунамі
Австралійська дослідницька група дійшла висновку, що людському черепу, який був знайдений у Папуа-Новій Гвінеї, близько 6 тисяч років і він належить «найстарішій жертві цунамі у світі».

Про це пише японська газета Іоміурі, передає Кореспондент.

Череп був виявлений у 1929 році біля струмка Трикеллі в Папуа-Новій Гвінеї. У цьому регіоні щонайменше сім цунамі спостерігалися з 1907 року. Понад 2 тисяч осіб стали жертвами цунамі в 1998 році.

Дослідницька група Австралійського університету Нового Південного Уельсу досліджувала шари того місця, де був знайдений череп, і було підтверджено, що цунамі сталося тут близько 6 тисяч років тому. Вчені припускають, що саме тіло було з'їдено крокодилами, як і багато жертв цунамі в 1998 році.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus