USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли місце, куди впав астероїд 66 млн років тому
28 Листопада 2018 11:37
0
Нещодавно вчені помітили, що на маловідомому місці Чикшулуб-Пуерто, на мексиканському півострові Юкатан, розташованому в центрі кратера, підозріло рівні краї. Спочатку фахівці прийняли це за унікальне природне явище, але все виявилося набагато серйозніше. Про це пише Znaj.ua з посиланям на ВВС.

Варто відзначити, що на півострові розташований один із найбільших у світі кратерів діаметром майже 180 км, який з'явився близько 66 млн років тому. Цікаво, що з приводу кратера існує багато гіпотез і припущень, але в цей раз вченим вдалося розібратися з цією загадкою.

Так, в середині 1980-х група американських археологів розглядали супутникові знімки півострова Юкатан. Тоді вчені побачили кільце, краї якого настільки рівні, що складається враження, наче вони намальовані циркулем.

На думку американських вчених, ця гірська порода утворилася через падіння гігантського астероїда діаметром близько 12 км приблизно 66 млн років тому. Як стверджують геологи NASA, кратер є наслідком цієї масштабної катастрофи, внаслідок якої відбулося знищення динозаврів та 75% всього живого на Землі.

Зараз це містечко на півострові Мексики відоме своїми печерами з кришталево-чистою водою. Місцеві жителі називають їх сеноті, що в перекладі означає "колодязі".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus