USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли місяць за межами сонячної системи
Група астрономів уперше в історії виявила Місяць поза Сонячною системою. За величиною та масою він схожий на планету Нептун, а обертається "екзомісяць" навколо планети, яка за розмірами нагадує Юпітер.

Про це інформує NewWestMedia з посиланням на ВВС.

Дотепер асторономи виявили 3000 екзопланет — орбітальних зірок, які так чи інакше нагадують планети нашої Сонячної системи. Однак раніше не вдавалося виявляти їхні штучні супутники.

Сигнал від місяця поза Сонячною системою вловив космічний телескоп "Kepler". Детальніші спостереження за виявленим супутником астрономи здійснять оптичним телескопом, що розташований на навколоземній орбіті "Hubble", у жовтні цього року.

"На цьому етапі ми могли б описати знахідку як щось, схоже на Місяць, але хто знає, це може виявитися і щось інше. Ми схвильовані... Поки ми не отримаємо дані з "Hubble", по-моєму, ймовірність, що це справді Місяць — 50 на 50 ", — розповів Девід Кіппін, доктор Колумбійського університету у Нью-Йорку, який усе доросле життя провів у пошуках "екзомісяців".

Виявлений Місяць назвали "Kepler-1623b I". Він переміщується навколо велетенської зірки, що знаходиться за 4000 світлових років від Землі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus