USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли древній метеорит, який може підказати, звідки пішло життя
Вчені знайшли стародавній метеорит, який міг би розповісти про походження життя не лише на нашій планеті, а й у інших місцях.

Нове дослідження розглядало гірські породи, що утворилися на світанку нашої Сонячної системи, 4,5 млрд років тому. Астрономи намагалися зрозуміти, як наша Земля стала підтримувати життя та чи може існувати життя у інших сонячних системах, – інформує ZiK з посиланням на The Independent.

Дослідження підтверджують, що важливі органічні речовини були сформовані на початку зародження нашої Сонячної системи. Вивчаючи ізотопний склад сполук всередині гірських порід, вони могли знайти сліди ключових елементів – у тому числі вуглецю, водню, кисню, азоту та сірки, усі з яких є важливими складовими зародження життя та були знайдені всередині цих порід.

Якщо ці органічні матеріали можуть утворитися за допомогою відносно простих процесів у ранній сонячній системі, то вони можуть бути широко поширені і в інших місцях.

Вид стародавнього метеорита, дослідженого вченими Манчестерського університету, Великобританія, є надзвичайно рідкісним, адже вуглевмісні хондрити становлять лише кілька відсотків усіх відомих метеоритів. І це неймовірно важливий та незвичний спосіб поглянути на початки Сонячної системи, яка нас оточує, оскільки Земля має тенденцію знищувати такі записи.

Дослідники вивчали метеорит понад два роки, щоб визначити його точний склад. Вони знайшли низку підказок щодо формування елементів, необхідних для життя, та виявили, що ключові елементи радше утворилися завдяки хімічним реакціям у нашій Сонячній системі, аніж потрапили до неї ззовні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus