USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені знайшли чорну діру, яка може «з'їсти» Сонце за кілька днів
На щастя, вона знаходиться дуже далеко від нашої галактики, щоб знищити все живе і неживе.

Вчені Австралійського національного університету роздивились неймовірно велику чорну діру. Просторово-часова область настільки величезна, що може поглинути Сонце за лічені дні, повідомляється в журналі Arxiv, передає УКРОП.

Об'єкт був знайдений за допомогою телескопа SkyMapper і даних Європейського космічного агентства. Чорна діра має вагу приблизно 20 мільярдів Сонць і вік понад 12 мільярдів років. Астрономи вважають, що дана область, незважаючи на її вік, розширюється на 1% кожен мільйон років.

Щоб спростити розуміння факту, що десь в космосі знаходиться такий об'єкт-монстр , фахівці заявили, що в безпосередній близькості від нашої галактики діра «з'їла» б Сонце за кілька діб. Якби об'єкт помістили в центрі Чумацького шляху, то він би випалював своїм світінням все живе і за лічені години знищив би нашу планету променями радіації.

Завдяки відкриттю нової просторово-часової області вчені зможуть пролити світло на питання про життя в інших галактиках. Також за допомогою чорної діри можна спостерігати за небесними тілами, які кидають на неї свої тіні.
Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Травня 2018 17:34
Пора цих вчених відправляти на збирання картоплі,або підмітати вулиці,в користь державі і людям,а то вони скоро дирку в стіні знайдуть і скажуть що вона нас поз'їдає.Краще хай знайдуть ліки від раку,сніду,діабету,а то дурь в голову лізе,знаходять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus