USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені змогли отримати склянку води з повітря у пустелі
Ученим з університету Берклі в Каліфорнії вдалося розробити нову версію "магічного піску", який здатний витягувати вологу з сухого пустельного повітря.

Про це повідомив дослідник Омар Ягхі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на журнал Science Advances.

"Уже сьогодні можна сказати, що до цієї технології є величезний комерційний інтерес. Відразу кілька стартапів намагаються комерціалізувати цю ідею. Все це стало можливо завдяки алюмінієвій версії каталізатора, чия собівартість в 150 разів нижча, ніж у нашої першої розробки, а ККД приблизно в два рази вище ", - зазначив він.

Слід уточнити, що рік тому вчені представили публіці незвичайний прилад, здатний витягувати пари води з повітря, використовуючи при цьому тепло і світло Сонця. Керуючись своїми знаннями, вони зуміли зібрати перший найпростіший "генератор води". Працює він дуже просто - "пісок" з частинок метал-органічного каркаса, засипаний в прозорий посудина, поглинає воду з повітря, а світло змушує пари води покинути його і сконденсуватися в іншій ємності. Під час проведення експерименту в пустелях Арізони, було зафіксовано досить позитивний результат - кілограм такого "піску" може витягувати близько 250 грам води з повітря щодня. Пізніше вчені модернізували початкову версію "генератора води", зменшивши його собівартість. Згідно фінальних результатів дослідження, кожен кілограм "піску" може щодня давати від 250 до 400 грам води щодня.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus