USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.40 10.70
Світ вражає: Вчені змоделювали на відео еволюцію Землі за 40 секунд
Рух тектонічних плит планети Земля за мільярди років можна вмістити у 40-секундний відеоролик – це довели геофізики, які створили вражаюче відео.

Стаття про роботу вчених з’явилася в журналі Earth-Science Reviews, передає Урядовий кур'єр.

Тектонічні плити знаходяться в постійному русі, і саме цей рух визначає загальну еволюцію нашої планети. За останній мільярд років рух літосферних плит спровокував безліч кліматичних змін: змінилися океанські течії, це викликало масу вулканічних подій, а також вплинуло на величезну кількість інших чинників, від яких залежить у тому числі і стан біосфери.
Коротке відео, на якому показані тектонічнe еволюці. Землі, демонструє відносність часу. Досить частинки секунди, щоб показати появу або зникнення геологічних розломів та інших структур, які в реальності мають колосальний масштаб.

Як бачимо, континенти Землі знаходяться в процесі постійної трансформації – вони переміщаються, об'єднуються і розділяються, йдуть під воду і піднімаються з дна, а також вступають у більш складні взаємодії.

Автори відео відзначають, що таке моделювання може допомогти в прогнозуванні тектонічного стану планети в майбутньому. Це важливо, якщо ми хочемо підготуватися до змін середовища, які можуть спричинити за собою масштабні катаклізми.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus