USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені зі США оголосили про науковий прорив – їм вдалося «надрукувати» повністю функціональний серцевий клапан
Відкриття описано в провідному науковому журналі Science.

Американські вчені оголосили про великий прорив у боротьбі з серцевими захворюваннями – їм вдалося створити повністю функціональні частини органу з колагену за допомогою 3D-біопринтера.

Ця технологія відкриває шлях до «друку» цілих органів – це, за словами вчених, стане можливим вже в найближчому майбутньому, повідомляє ТСН.

Нова технологія створення частин органів описана в провідному науковому журналі Science, який вийшов у світ у четвер, 1 серпня. Автори відкриття – вчені з Університету Карнегі – Меллон, який розташований у Піттсбурзі.

Їм вдалося з колагену на 3D-біопринтері створити серцевий клапан, в якому повністю відтворено складні елементи, що забезпечують біохімічні сигнали. Саме вони необхідні для функціонування всього органу.

«Ми змогли показати, що 3D-друк серцевого клапана з колагену можливий, і він працює», – заявив один з авторів відкриття, доктор Адам Файнберг.

Попередні спроби «друку» подібних частин серця вважалися незадовільними через погані точності реплікації тканин. А використання колагену, який є ідеальним біоматеріалом для цього завдання, вважалося неможливим. Спроби 3D-друку органів з його використанням закінчувалися тим, що матеріал перетворювався в желеподібну субстанцію, пояснює AFP.

Тепер же фахівцям з Університету Карнегі – Меллон вдалося подолати ці перешкоди. Завдяки швидким змінам кислотності матеріалу (pH) вчені змогли контрольовано і точно змусили затвердіти колаген.

«Це найперша версія клапана, тому все, що ми створюємо як продукт, буде ставати все краще і краще», – поділився очікуваннями Файнберг.

Ця технологія в найближчому майбутньому допоможе пацієнтам, які очікують пересадки серця. Але її ще потрібно вдосконалити за допомогою випробувань на тваринах і, в кінцевому підсумку, на людях.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus