USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені заявили, що кити були хижаками
Предки сучасних вусатих китів були хижаками. Такого висновку дійшли австралійські палеонтологи. Результати сканування черепів китоподібних - предків сучасних вусатих китів - опублікували в онлайн-журналі Biology Letters.

За допомогою тривимірних сканерів учені отримали об'ємні зображення зубів китів. Отримані моделі порівняли з такими самими у сучасних м'ясоїдних тварин, пише telegraf.com.ua, передає Gazeta.ua.


У дослідженні взяли мимовільну участь чотири представники сучасних ластоногих,а також чотири сучасні сухопутні хижаки. Використали також вісім скам'янілостей прадавніх китоподібних. Результати виявилися несподіваними для науковців.


Стародавні кити, предки мирних вусатих велетнів, мали так само гострі зуби, як сучасні хижаки. Вони доводять те, що ті кити були активними мисливцями. Їхні щелепи були призначені для захоплення, утримання та шматування здобичі.

Уже з ходом еволюції, радикально змінивши спосіб харчування, зуби трансформувалися на китові вуса, які ці ссавці використовують для фільтрації води. За їхньою допомогою вони харчуються планктоном, різними безхребетними та дрібною рибою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus