USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Вчені заявили про можливість відновити дитячі спогади
Дослідники з Торонтівського університету в Сполучених Штатах Америки дізналися, що спогади з раннього дитинства можна відновити, повідомляє maximum.fm.

Під час експерименту на мишах було встановлено, що спогади до трьох-чотирьох років, які люди зазвичай забувають, не завжди втрачені безповоротно. Вчені навчили маленьких мишенят асоціювати певну коробку зі слабким розрядом струму, які ті отримували в лапу. Через 15 днів тварини забували про те, що існує перспектива отримати удар струму.



Після цього дослідники взяли ще одну групу мишей і виявили нейрони в гіпокампі, які реагували на удар струмом. Через деякий час миші забули про ризик, і тоді дослідники, використовуючи методи оптогенетики, стимулювали виявлені на початку експерименту нейрони. З'ясувалося, що 70% мишей були в змозі пригадати, що коробка несе в собі небезпеку.

Зараз неможливо точно сказати, чи забувають люди дитинство так само, як миші, однак результати експерименту показують, що спогади можна відновити.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus