USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знайшли сучасника динозаврів
Міжнародна група вчених секвенувала геном щілинозуба і встановила, що ці ссавці жили ще за часів динозаврів, але збереглися і до наших днів, передає ZN,UA.

У ході дослідження вчені вирушили на острови Карибського басейну, де розташовані місця проживання цих звірів, і зібрали там генетичний матеріал. На подив дослідників, в геномі щілинозубів виявилося дуже багато однакових ділянок, наявність яких вчені пояснили ізоляцією, в якій тварини жили весь час.

Як заявили дослідники, відносна простота послідовності, дозволила швидко відновити ДНК і порівняти її з генами інших ссавців. Ці дані показали, що щілинозуби відносяться до гілки, яка бере свій початок 73,6 мільйона років тому.

На відміну від інших ссавців, щілинозуби, як і деякі види землерийок, зберегли здатність вбивати жертву отрутою, яка зберігається в їхніх зубах, подібно зміям. Зовні ці тварини нагадують кротів, але мають довгі кігті і ніс.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus